Selecteer een pagina

Dirk Zoutewelle logoPrestatie- en herstelvermogen zijn het gevolg van genetische aanleg en biochemie. Ze zijn bepalend voor jouw gedrag, gevoel en geluk.

Dirk Zoutewelle
oprichter CellCare Health Group

Over Dirk

Dirk Zoutewelle (CEO van CellCare Health Group) is voedingsexpert, gezondheidswetenschapper en gespecialiseerd in DNA-onderzoek.  Als expert in het vertalen van gezondheidswetenschappelijke ontwikkelingen naar het optimaliseren van de biochemie is hij adviseur voor diverse doelgroepen op het gebied van gezondheid, DNA-onderzoek, herstel- en prestatievermogen.

Met 20 jaar praktijkervaring en medische- en academische scholing wil Dirk zijn kennis delen via verschillende kanalen. Om zo vakgenoten, werkgevers en werknemers te inspireren en te motiveren tot verandering van hun leefstijl.

“Als Key Opinion Leader geef ik graag energie aan de evolutie van de gezondheidszorg; maatwerk door o.a. gebruik te maken van DNA profilering!

Over Dirk

“Gezond leven en alles eruit halen, mijn passie! In 1995 werd ik geconfronteerd met darmkanker, waarvoor mijn oncoloog mij een erg slechte prognose gaf. Mijn drijfveer om te overleven bracht me op het spoor van voeding, biochemie en gezondheidswetenschappen. Er ging een wereld voor me open.”

Dirk is een gepassioneerde therapeut met een rijke praktijkervaring. In de afgelopen 20 jaar heeft hij van kinderen met ontwikkelingsstoornissen tot topsporters, van genetische ziektebeelden tot tal van vormen van kanker, van psychiatrische tot chronische aandoeningen behandeld, gebaseerd op Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie (PNEI). Dirk vertaalt wetenschappelijke kennis naar epigenetische herstelprogramma’s en heeft aangetoond dat de grenzen van mogelijkheden om te genezen of om beter te presteren vele malen ruimer zijn dan wordt verondersteld.

In 2003 is Dirk gespecialiseerde opleidingen gaan vormgeven en doceert hij PNEI aan medisch en paramedische professionals via de CellCare Academy. Dirk doceert sinds een aantal jaren ook op het gebied van nutrigenomics and physiogenomics.

Dirk studeerde o.a. Health Science aan de Open University in Milton Keynes, UK, orthomoleculaire geneeskunde, natuurgeneeskunde, PNI en tal van aanverwante studies en specialiseerde zich in de afgelopen jaren in Nutrigenomics en Nutrigenetics. Daarnaast is Dirk CEO van de CellCare Health group.

 

De CellCare Health Group bestaat uit vier onderdelen:

CellCare Supplements:  produceert sinds 2003 kwalitatieve en innovatieve voedingssupplementen voor specifieke doelgebieden

CellCare Academy: biedt opleidingen, masterclasses en bij- en nascholingen voor o.a. artsen, psychologen, fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen en coaches, gebaseerd op recente ontwikkelingen in gezondheidswetenschappen.

CellCare Health Centre: biedt maatwerk advies en coaching aan mensen met een diversiteit aan hulpvragen, van complexe medische vraagstukken tot het optimaliseren van zowel mentale- als fysieke prestaties.

Genecoach: biedt grensverleggende inzichten door middel van een uniek Persoonlijk DNA Profiel, wat zich met name richt op vijf hoofdgebieden; Brein aanleg, Fysieke aanleg, Herstelfactoren, Leefstijlfactoren en Voeding.

De Nieuwe Aanpak: De Nieuwe Aanpak is erop gericht het dagelijks functioneren van mensen in het bedrijfsleven te verbeteren of optimaliseren middels DNA-analyse en digitale vragenlijsten, gevolgd door persoonlijke adviezen en coaching.

Op sportgebied begeleidt Dirk, zowel nationaal als internationaal, verschillende sporters. Dit zijn onder andere olympiërs en wereldtoppers in sporten als atletiek, tennis, schaatsen, roeien, wielrennen en professionele voetbal. Dirk maakt o.a. onderdeel uit van het begeleidingsteam van Rico Verhoeven.

Dirks expertise; de link te leggen tussen voeding, presteren, herstellen, gedrag en specifieke functies binnen een bepaalde sport, en zo zowel de korte termijn als voor toekomstige ontwikkeldoelen van een atleet te optimaliseren.

Gezondheidswetenschap

Integriteit & ethiek

Kwaliteit & betrouwbaarheid

Meaningful profit

Mensen centraal

Quality of life

Maatwerk

Dirk als spreker

Dirk is een graag geziene spreker op symposia, congressen en trainingen voor zowel de beginnende als gevorderde gezondheidsprofessionals, maar ook voor coaches, stafleden en sporters.

Wil jij Dirk boeken als spreker, inspirator of deskundige op het gebied van gezondheid, nutrigenetica of voeding? Neem dan contact op.