Selecteer een pagina

Over Dirk

“Gezond leven en alles eruit halen, mijn passie! In 1995 werd ik geconfronteerd met darmkanker, waarvoor mijn oncoloog mij een erg slechte prognose gaf. Mijn drijfveer om te overleven bracht me op het spoor van voeding, biochemie en gezondheidswetenschappen. Er ging een wereld voor me open.”

Dirk is een gepassioneerde therapeut met een rijke praktijkervaring. In de afgelopen 20 jaar heeft hij van kinderen met ontwikkelingsstoornissen tot topsporters, van genetische ziektebeelden tot tal van vormen van kanker, van psychiatrische tot chronische aandoeningen behandeld, gebaseerd op Psycho Neuro Endocrino Immunologie. Dirk vertaalt wetenschappelijke kennis naar epigenetische herstelprogramma’s en heeft aangetoond dat de grenzen van mogelijkheden om te genezen of om beter te presteren vele malen ruimer zijn dan wordt verondersteld.

In 2003 is Dirk gespecialiseerde opleidingen gaan vormgeven en doceert hij PNEI aan medisch en paramedische professionals via de CellCare Academy. Dirk doceert sinds een aantal jaren ook op het gebied van nutrigenomics and physiogenomics.

Dirk studeerde o.a. Health Science aan de Open University in Milton Keynes, UK, orthomoleculaire geneeskunde, natuurgeneeskunde, PNI en tal van aanverwante studies en specialiseerde zich in de afgelopen jaren in Nutrigenomics en Nutrigenetics. Daarnaast is Dirk CEO van de CellCare Health group.

De CellCare Health Group bestaat uit drie onderdelen:

CellCare Supplements

– produceert sinds 2003 kwalitatieve hoogwaardige voedingssupplementen met pure, natuurlijke en bio-identieke ingrediënten en met zorg en expertise ontwikkelde effectieve formuleringen.

CellCare Academy

– biedt opleidingen, bij- en nascholingen en masterclasses voor gezondheidsprofessionals gebaseerd op recente ontwikkelingen in gezondheidswetenschappen en PNEI.


CellCare Health Centre

– biedt maatwerk advies en coaching op maat voor een diversiteit aan hulpvragen. Van complexe medische vraagstukken tot het optimaliseren van mentale en fysieke prestaties.

Op sportgebied begeleidt Dirk, zowel nationaal als internationaal, verschillende sporters. Dit zijn onder andere olympiërs en wereldtoppers in sporten als atletiek, tennis, schaatsen, roeien, wielrennen en professionele voetbal. Dirk maakt o.a. onderdeel uit van het begeleidingsteam van Rico Verhoeven.

Zijn expertise; de link te leggen tussen voeding, presteren, herstellen, gedrag en specifieke functies binnen een bepaalde sport, en zo zowel de korte termijn als voor toekomstige ontwikkeldoelen van een atleet te optimaliseren.